با دیه ۳۰۸ میلیونی خودکشی میصرفد!!!!
به روال سالهای اخیر قوه قضاییه نرخ دیه سال جدید را اعلام کرد. بر اساس اعلام رییس قوه قضاییه در اجرای ماده ۵۴۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و با توجه به بررسیهای به عمل آمده قیمت دیه کامل در ماههای غیر حرام از ابتدای سال ۱۳۹۷ با ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال ۹۶، مبلغ ۲۳۱ میلیون تومان (دو میلیارد و سیصد و ده میلیون ریال) تعیین میشود.
بر این اساس دیه در ماههای حرام به ۳۰۸ میلیون تومان میرسد.
اما به راستی افزایش دیه چقدر تاثیرات مثبت و چقدر تاثیرات منفی دارد؟
یکی از تاثیرات منفی این افزایش دیه، افزایش تمایل به خودکشی و نقص عضو شدن با تصادفهای ساختگی است. بر اساس اخبار منتشر شده در چند سال اخیر چند باند کلاهبرداری از بیمه شناسایی و اعضای آن دستگیر شدهاند.
گفتنی است برخی از مواد قانون اصلاح بیمه شخص ثالث نقاط ضعفی دارد که مورد توجه متقلبان قرار گرفته است. یکی از این موارد ماده ۱۶ آن قانون است که بر اساس آن شرکتهای بیمهگر مکلف به پرداخت علیالحساب دیه جراحات تا سقف حداقل ۵۰ درصد به زیاندیدگان ناشی از صدمات بدنی در اثر حوادث رانندگی بر اساس گزارش مقدماتی دستگاههای مسوول (پلیس راه و راهنمایی و رانندگی، مقامات انتظامی و محاکم قضایی و دادسراها و پزشکی قانونی) است. به این ترتیب به دلیل نبود زمان کافی برای بررسی احتمال وقوع خسارتهای متقلبانه، متقلبان از کانالهای رسمی مراجع صلاحیتدار استفاده کرده و گزارشات قانونی به منظور تشکیل پرونده تهیه میشود و سپس متخلف میتواند خسارت دریافت کند. به این ترتیب این ماده که برای حمایت از زیاندیدگان واقعی تصویب شده است، تسهیلات و راهکار مناسبی برای انجام اعمال متقلبانه و دریافت خـسارتهای غیر قانونی از شرکتهای بیمهگر را فراهم کرده و مبالغ هنگفتی از منابع مالی به صورت قانونی از شرکتهای بیمه برای خسارتهای غیرواقعی خارج میشود.
این نوع کلاهبرداری مربوط به گروههای حرفهیی یا نیمه حرفهیی است. چه بسیار اخباری که درباره به زیر ماشین انداختن پیران توسط فرزندانشان و یا نوزادان توسط پدران و مادر معتاد یا درمانده در سالهای اخیر منتشر شده است.
یکی دیگر از آفات افزایش نرخ دیه، افزایش نرخ بیمه است که خودش در ابتدای هر سال جو منفی علیه نرخ تورم ایجاد میکند و به نوبه خود سبب افزایش نرخ تورم بهخصوص در حوزههای حمل و نقل و ساخت و ساز میشود.
با این وجود مشخص نیست که چرا هر سال نرخ دیه افزایش پیدا میکند؟ چرا هنوز در حوادث رانندگی فوتی و جرحی که بیشتر آنها غیر عمدی است، دیه ملاک پرداخت خسارت قرار میگیرد؟ به نظر میرسد با کاهش قیمت دیه و یا خارج کردن حوادث رانندگی از موضوع دیه بسیاری از این آفتهای عاطفی و اقتصادی کاهش میباید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!